ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Alparslan İlkokulu

Nis

BİGEP kapsamında yürüttüğümüz TEMİZ ÇEVRE SAĞLIKLI ÖĞRENCİ PROJESİ dolayısıyla  öğrencilerimiz sınıflarında temizlik yaptılar. Daha temiz bir sınıfta daha sağlıklı bir şekilde ders yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

Nis

Diş hekimi Fulya ELÇİ tarafından ağız ve diş sağlığının önemi, diş çürüklerinin yol açtığı hastalıklar, beslenmenin diş sağlığındaki önemi, doğru diş fırçalama teknikleri hakkında seminer verilmiştir.

Nis

Psikolojik Sağlamlık hedefine yönelik rehberlik çalışmalarımız sınıflarımızda gerçekleştirilmiştir.

Nis

BİGEP kapsamında yürüttüğümüz TEMİZ ÇEVRE SAĞLIKLI ÖĞRENCİ PROJESİ dolayısıyla okulumuz 3-B sınıfı öğretmeni Ali DEMİR ve öğrencileri okulumuz yakınındaki Şığ Mıtar Parkı'nda çöp toplama etkinliği gerçekleştirdiler.

Nis

Okulumuz öğretmenlerinden Mehmet Suat KAÇAR okul bahçemizdeki oturma alanlarında onarımlar ve düzenlemeler yapmıştır. Ayrıca zarar görmüş bahçe duvarlarımızı boyayarak okulumuzu renklendirmeye devam ediyoruz. Emeği geçen öğretmen ve yardımcı personellerimize teşekkür ederiz.

Mrt

60. Kütüphane Haftası kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. 4-B sınıfımızın öğretmeni ve öğrencileri kütüphanemizde temizlik ve düzenlemeler yaptılar. 2-D sınıfımızın öğrencileri kendi ayraçlarını tasarlayıp yaptılar. 1. sınıf öğrencilerimize kütüphane tanıtıldı. Ayrıca kütüphanemizde okuma saatleri gerçekleştirildi.

BİGEP kapsamında başlattığımız TEMİZ ÇEVRE SAĞLIKLI ÖĞRENCİ PROJESİ ile

-Kişisel temizlik ve çevre temizliği konularını küçük yaşlardan itibaren aile ve okul desteği ile kazandırmak.

-Öğrencilere temizlikle ilgili verilecek uygulamalı eğitimler ile bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmek

-Öğrencilerimizin kendilerinden beklenen okul içi rollerini gerçekleştirebilme fırsatını sunmak.

-Çevre bilinci ve temizliğin önemini içselleştirmek.

-Sınıflarımızı ve okulumuzu temiz tutmak gibi amaçlar hedeflenmiştir.

2-D sınıfının temiz ve sağlıklı öğrencilerine ve öğretmenimiz BÜŞRA OĞUZ' çok teşekkür ederiz.

Mrt

BİGEP kapsamında okulumuzda etkili bir iletişim ile takım ruhu oluşturularak olumlu okul iklimi ve kurum kültürünün yaygınlaştırılması adına idareci ve öğretmenlerimizle iftar yemeğinde buluştuk.

Mrt

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından "Psikolojik Sağlamlık" konusuna yönelik pano çalışması yapılmıştır.

Mrt

Öğrencilerimizin meslekler hakkında farkındalık düzeylerini arttırmak ve bir meslek hakkında merak ettiklerini doğru kaynaklardan öğrenmelerini sağlamak amacıyla okulumuzda çeşitli meslek gruplarından kişileri ağırlıyoruz. Bu ay eczacılık mesleğini tanıtmak ve öğrencilerin sorularını cevaplamak üzere okulumuza gelen Sayın Ecz.Eyyüp BÜR Bey'e çok teşekkür ederiz.

Mrt

BİGEP kapsamında yürüttüğümüz Yarın Sizdeyiz Projemiz ile velilerimizi ziyaret etmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimizin okula devamının sağlanmasını ve okul-aile işbirliğinin artmasını amaçlıyoruz. Bizi evine, işyerine  kabul eden tüm velilerimize ve özveride bulunan öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda BİGEP kapsamında isteyen her öğrencinin katılabildiği 'Ramazan Ayı' konulu resim yarışması düzenlenmiştir. En iyi 3 resim olarak dereceye giren öğrencilerimiz; İbrahim Halil TATAŞ, Nemir Ahmed Ali, Mustafa Enes AK'dır. Dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir. Ayrıca yarışmaya katılan diğer resimler arasından seçilen bazı resimler okulumuzda sergilenmiştir.

Mrt

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi tarafından okulumuz öğretmenlerine yönelik "İhmal ve İstismardan Koruma" semineri verilmiştir.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesinin atasözü ve deyim okumaları etkinlikleri kapsamında 3-C sınıfımızın yaptığı  deyimler canlandırması için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

BİGEP kapsamında öğrenci motivasyonunu arttırmak ve yöremizin kültürünü tanıtmak amacıyla okulumuzda Memleketimi Öğreniyorum etkinliği düzenlendi.