ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Alparslan İlkokulu

Mrt

Okulumuzda BİGEP kapsamında isteyen her öğrencinin katılabildiği 'Ramazan Ayı' konulu resim yarışması düzenlenmiştir. En iyi 3 resim olarak dereceye giren öğrencilerimiz; İbrahim Halil TATAŞ, Nemir Ahmed Ali, Mustafa Enes AK'dır. Dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir. Ayrıca yarışmaya katılan diğer resimler arasından seçilen bazı resimler okulumuzda sergilenmiştir.

Mrt

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi tarafından okulumuz öğretmenlerine yönelik "İhmal ve İstismardan Koruma" semineri verilmiştir.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesinin atasözü ve deyim okumaları etkinlikleri kapsamında 3-C sınıfımızın yaptığı  deyimler canlandırması için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

BİGEP kapsamında öğrenci motivasyonunu arttırmak ve yöremizin kültürünü tanıtmak amacıyla okulumuzda Memleketimi Öğreniyorum etkinliği düzenlendi.

Mrt

"Rehberlik ve Psiklojik Danışma Servisi" tarafından hazırlanan "İhmal ve İstismardan Koruma Veli Broşürü" yayınlanmıştır.

Şbt

28.02.2024 tarihinde Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından velilerimize "İhmal ve İstismardan Koruma" ile ilgili veli semineri düzenlenmiştir.

Şbt

BİGEP’in “Öğrencilerin sözlü anlatım becerilerinin geliştirilmesi için sınıf ve öğrenci düzeyinde öykü, şiir, masal, metin okuma vb. okuduğunu anlamaya yönelik etkinlikler gerçekleştirilir.” Amacına yönelik başlattığımız ALPARSLAN OKUYOR PROJESİ ile her gün ilk derste okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerimizle okuma yapıyoruz.

Ağaç Bakımlarımızı Yaptık

Süreç İzleme ve Değerlendirme Toplantısı

Şbt

İl Geneli düzenlenen Okul Sporları Satranç Turnuvasında  Minikler (B) Genel kategorisinde okul takımımızın elde ettikleri başarılar dolayısıyla Ayhan ALPASLAN Öğretmenimizi ve turnuvaya katılan öğrencilerini yürekten kutlar, başarılarının devamlı olmasını temenni ederiz.

Memleketimi Öğreniyorum

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi “Sözlük Özgürlüktür” teması kapsamında Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma Yarışması yapılmıştır. Bu etkinlik ile:

1-Öğrencilerimizin Türkçe’deki söz hazinesini, söz dağarcığını, kelime hazinesini, kelime kadrosunu ve söz varlığını tanımalarını sağlamak,

2- Öğrencilerimizin toplum içindeki duruşlarına olumlu ve kalıcı bir nitelik kazandırmak,

3- Öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek,

4-Öğrencilerimizin potansiyellerini ortaya çıkarabilecekleri uygun zemini hazırlamak,

5- Okuyan ve düşünen nesillerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak,

6-Öğrencilerin kelime hazinelerini geliştirmek, düşünce dünyasına hitap edebilmek,

7-Öğrencilere düşünme, yorumlama yeteneği kazandırmak,

8- Öğrencilerin özgüven duygusunu geliştirmek,

9-Öğrencilerin anlama ve anlatma becerisini geliştirmek amaçlanmıştır.

Ock

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü eğitimci yazar Sayın Hasan YILDIZ okulumuzu ziyaret etti.

Öğrencilerimiz Geleceğe Hazırlanıyor

Kurum Dışı Psikiyatride Damgalama ve Ayrımcılık ile Baş Etme Eğitimi